По традиция всяка година на 29 юли се отбелязва Международния ден на тигъра,

...
По традиция всяка година на 29 юли се отбелязва Международния ден на тигъра,
Коментари Харесай

Международен ден на тигъра

По традиция всяка година на 29 юли се отбелязва Международния ден на тигъра, съобщи ТАСС, представено от ДАРИК.
 
Той бе основан на интернационален конгрес по въпросите за опазването на тигрите на Земята, извършен през ноември 2010 година в Санкт Петербург. На него участваха ръководителите на държавните управления и представители на 13 страни, чиито територии населява хищникът. За първи път се чества през 2011 година
 
Идеята да бъде извършена среща на високо ниво, както и да бъде основана международна самодейност за опазването на тигрите даде президента на Световната банка Робърт Зелик през 2008 година Целта на самодейността е да спре намаляването на популацията на животното в дивата природа. Участниците във форума подписаха декларация за опазването на тигъра и започнаха стратегия за възобновяване на числеността, която планува до 2022 година броят на хищниците да е два пъти повече.
 
Международният ден на тигъра се организира за информиране и привличане на вниманието на обществеността към проблемите с измирането и опазването на тези животни. На него са отдадени редица събития, проведени в доста страни по света - тематични изложения, телевизионни излъчвания, екскурзии в зоологически градини, благотворителни и осведомителни акции.
 
Тигърът е див звяр от семейство котки, представител на рода пантери, към който принадлежат лъвът, ягуарът и леопардът. Той е един от най-големите сухоземни хищници, като отстъпва по размери само на мечката. Теглото на мъжкаря е от 120 до 300 кг, а в обособени случаи даже и 320 кг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР